X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Cîţiva deţinuţi au estorcat de la o femeie 400 de mii de lei

26 dec. 2016,, 15:45   Societate
2877 0

Cîţiva deţinuţi din Penitenciarul din Taraclia au reuşit, prin intermediul reţelelor de socializare, să convingă o femeie să le transfere 400 de mii de lei.

Timp de doi ani, membrii grupului infracţional au abuzat de încrederea femeii de 35 de ani, care muncea peste hotare, să le ofere bani sistematic, prin intermediul transferurilor bancare.

În urma investigaţiilor, au fost identificaţi cinci membri ai grupului infracţional, cu vîrste cuprinse între 25 şi 40 de ani, care aveau roluri bine determinate din timp. Au fost efectuate simultan 13 percheziţii în municipiul Chişinău, Penitenciarul Taraclia, Penitenciarul Leova şi alte localităţi, de unde au fost ridicate 17 telefoane mobile, 10 cartele SIM, un bloc de sistem, 4 laptopuri, 9 stickuri de memorie.

Doi membri ai grupării criminale, care aveau rolul de preluare a mijloacelor băneşti, au fost reţinuţi şi plasaţi în izolatorul de detenţie preventivă. Aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 15 ani.

Operaţiunea a fost posibilă graţie cooperării ofiţerilor Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice al Inspectoratului Naţional de Investigaţii, în comun cu Departamentul Instituţiilor Penitenciare şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?