Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Detalii despre noii consilieri prezidențiali

26 dec. 2016,, 11:48   Politică
6292 1

Printre membrii echipei de consilieri prezidențiali ai lui Igor Dodon se regăsesc foști deputați, funcționari publici și consilieri municipali, comunică NOI.md.


Astfel, Ruslan Flocea, numit în funcția de secretar general al Aparatului președintelui, este fost consilier al prim-ministrului Zinaida Greceanîi, iar în ultimii ani a activat la Centrul Național Anticorupție.

Ion Ceban, desemnat drept purtător de cuvînt al președintelui, este fost consilier al PSRM în Consiliul municipal Chișinău și fost deputat în perioada 2011-2015.

Vasile Șova, numit în calitate de consilier în domeniul reintegrării, a activat în calitate de ministru al Reintegrării în perioada 2002-2009 și a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în trei legislaturi.

Andrei Neguța, desemnat în funcția de consilier în domeniul politicii externe, este fost deputat pe listele PSRM. Andrei Neguța a fost ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă în perioada anilor 2009-2012.

Corneliu Popovici, numit consilier în domeniul educației, a fost conferenţiar universitar la Academia de Administrare Publică de pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova.

Maxim Lebedinschi, numit consilier în domeniul juridic, este de profesie avocat, a activat în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale, fiind delegat de PSRM.

Ion Perju, numit consilier în domeniul agroindustrial, a fost viceministru al Agriculturii în Guvernul condus de Zinaida Greceanîi.

Elena Gorelova, numită consilier în domeniul economic, este doctor în economie, fost viceministru al Economiei. În ultimii ani a activat în calitate de vicedirector al Centrului de Investigaţii Strategice şi Reforme.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?