Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Majorarea pensiilor cu “iz electoral”

22 mar. 2013,, 16:38   Politică
9813 8
Foto Фото: blogspot.com
Deputați din toate fracțiunile parlamentare, dar şi unii deputaţi neafiliaţi, vor lucra împreună la elaborarea unui nou proiect de Lege cu privire la indexarea pensiilor. Astfel, în plenul Parlamentului s-a decis crearea unui grup de lucru în acest sens.

Asta, după ce în plenul Parlamentului au fost înaintate trei proiecte diferite cu privire la majorarea pensiilor și modalitățile de a efectua aceste plăți, din partea mai multor fracțiuni, relatează NOI.md.

„Să formăm un grup de lucru, care să muncească de astăzi şi pînă marţi ca să fie elaborat un proiect consolidat al întregului corp de deputaţi, care să asigure o abordare profesionistă şi care să vină cu o abordare raţională. Aceasta perioadă nu pune în pericol sistemul de indexare”, a spus Marian Lupu.

În același timp, președintele Parlamentului a criticat proiectul de indexare a pensiilor în acest an, propus recent de guvern. Potrivit lui, „acesta a fost elaborat în pripă, cu o abordare lipsită de sistem şi care are un ”iz electoral”. Fără critici din partea lui Marian Lupu nu au rămas nici proiectele PCRM și PSRM.

“Probabil în această vîltoare de idei electorale, fiecare s-a lansat cu propriile inițiative. Toate înregistrate cu o săptămînă în urmă. Cu excepția proiectului PD, care a fost înregistrat cu 11 luni în urmă, dar care în martie a primit avizul de la Guvern. Iată de ce, am decis că problema este mult mai gravă și mă bucur că colegii au înțeles că trebuie să ieșim cu un proiect comun”, a spus Lupu.

Menționăm că, pînă pe data de 28 martie, proiectul care va fi elaborat urmează să fie adoptat în prima şi a doua lectură.

Odată adoptat, acest proiect de lege va intra în vigoare la 1 aprilie 2013.

În Republica Moldova există peste 600 de mii de pensionari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?