Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

O grupare criminală demascată

23 dec. 2016,, 15:14   Societate
5507 2

Activitatea criminală a unui alt grup de indivizi a fost demascată de către ofiţerii de investigaţii şi procurorii sectorului Rîşcani, în cadrul unor acţiuni speciale demarate pe parcursul ultimelor trei luni de zile.


Membrii grupării s-a dovedit a fi trei bărbaţi, cu vîrstele cuprinse între 28 ani şi 37 ani, originari din or. Calaraşi, fiind specializaţi în furturile de plăcuţele de înmatriculare de la automobilele înregistrate peste hotarele ţării. Conform probelor, aceştia ar fi săvîrşit cel puţin 5 furturi în or. Calaraşi, precum şi 8 cazuri analogice pe teritoriul Capitalei. Schema infacţională era bine chibzuită, întrucît unul dintre aceştia activa în calitate de taximetrist, avînd rolul de stabilire a automobilelor înregistrate peste hotare şi sustragere a plăcuţelor.

În cadrul audierilor bănuiţii au declarat cu lux de amănunte detaliile săvîrşirii furturilor de plăcuţe, precum şi modalitatea de a obţine banii de la proprietarii automobilelor.

Astfel, victima depista pe parbriz un bileţel, în care era indicată procedura de achitare a celor 2000 de lei în schimbul numerelor de înmatriculare. Proprietarul trebuia să achite banii doar prin transfer în Federaţia Rusă, după care era informat prin mesaj, locul unde au fost ascunse numerele de înmatriculare.

Fiind efectuate percheziţii autorizate la domiciile lor, poliţiştii au depistat mai multe plăcuţe de înmatriculare furate, un pistol păstrat ilegal, telefoane mobile cu care planificau acţiunile criminale, purtători electronici cu informaţii şi cartele sim. În prezent ei sunt cercetaţi penal pentru furt şi şantaj. Conform legislaţiei penale în vigoare bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 10 ani.

Persoanele care au avut de pătimit în acest caz, sunt rugaţi să se adreseze la Inspectoratul de Poliţie a sectorul Râşcani, situat pe strada Miron Costin 5/1, telefon de contact: 0 22 44-61-00.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?