Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

La Kiev s-a desfăşurat cu succes degustarea noilor vinuri moldoveneşti

22 mar. 2013,, 12:29   Economie
2584 0
Foto: vinmoldova.md
În capitala Ucrainei s-a desfăşurat cu succes degustarea noilor vinuri moldoveneşti „Novîi vkus Moldova” („Noul gust al Moldovei”). Evenimentul a fost organizat cu susţinerea USAID, UNDP BSTIP, CBI şi “Ghildei Vinurilor Moldoveneşti”. Potrivit presei de la Kiev, degustarea a fost organizată cu scopul de a familiarize consumatorii ucraineni cu producţia producătorilor moldoveni, orientaţi spre fabricarea vinurilor de calitate, de nivel european.

În cadrul degustaţiei au fost prezentate mostre de vinuri din regiunile Codru, Ştefan Vodă, Valul lui Traian. În total, au fost degustate 11 mostre de vinuri de la 9 producători: DK-Intertrade, Vinaria Bostovan (Purcari), Acorex (Albastrele), Agrovin Bulboaca, Cimislia wineries, Vinaria Tiganca (Gitana), Basavin&Co, Fautor, Chateau Vartely.

În calitate de cel mai neobişnuit vin a fost recunoscut vinul alb “La petite Sophie” produs de “Gitana Winery” (Valul lui Traian). Din cupajul acestui vin fac parte trei soiuri: chardonneret, riesling şi feteasca. Datorită aceastei combinaţii vinual are o aromă neobişnuită de miere, salcîm, coptură proaspătă şi vanilie. Acest vin elegant şi fin se combină excellent cu bucatele din peşte şi carne albă. În încheierea degustării a fost organizată o victorină dedicată vinificaţiei moldoveneşti. Învingătorii au fost premiaţi vinurile pe care le-au degustat şi despre care au memorizat cea mai multă informaţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?