Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Slusari: Agricultorii moldoveni sînt duși de nas de guvernare

22 dec. 2016,, 12:25   Societate
4285 3

Președintele „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, prin intermediul unui comunicat de presă, a demonstrat că agricultorii moldoveni sînt hrăniți cu vorbe goale din partea guvernării, în timp ce subvențiile întîrzie să ajungă, relatează NOI.md.


Potrivit lui Slusari, în perioada 26-27 aprilie, o bună parte dintre raioanele din nordul țării au fost afectate de înghețuri, iar de suferit au avut circa 6,5 mii ha de livezi, dar și alte culturi agricole. La mai mulți agricultori din raioanele Briceni, Edineț, Ocnița, Dondușeni și Rîșcani 70-90% din recoltă a înghețat. „Din cauza aprobării tardive a legii bugetului și regulamentului de subvenționare, agricultorii nici nu au avut posibilitatea să beneficieze de opțiunea asigurării subvenționate a riscurilor de producție”, scrie Alexandru Slusari.

La o lună după aceste înghețuri, Ministerul Agriculturii a organizat cîteva întîlniri cu agricultorii ce au avut de pătimit de pe urma condițiilor meteorologice nefaste. Apoi, după o perioadă îndelungată, s-au făcut estimările reale ale pagubelor. Pe 2 septembrie a avut loc o nouă întîlnire cu Ministerul Agriculturii, unde și de data aceasta agricultorii au auzit doar promisiuni, care, din păcate, nu s-au soldat cu fapte concrete.

„Au trecut aproximativ patru luni, însă Regulamentul privind modalitatea de alocare a compensațiilor producătorilor agricoli, care au suferit din cauza calamităților naturale în anul 2016 așa și nu a fost aprobat și se vede că pînă la sfîrșitul anului nici nu va fi adoptat. Fermierii rămîn din nou doar cu promisiunile. Răbdarea producătorilor agricoli de la Nord va crăpa”, a mai scris Slusari în comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?