X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Principalul negociator din Tiraspol evaluează tratativele cu Chișinăul

22 dec. 2016,, 08:30   Societate
2542 0

OSCE tinde să asigure consecvenţa şi succesiunea activităţii în procesul de negocieri între Moldova şi Transnistria în legătură cu preluarea în 2017 a preşedinţiei OSCE de către Austria.

Potrivit MAE al Transnistriei, despre aceasta a declarat şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, miercuri, în cadrul unei întrevederi la Tiraspol cu principalul negociator al regiunii transnistrene, Vitali Ignatiev.

Scanlan a mai spus că viitorul reprezentant special al preşedinţiei Austriei în OSCE, Wolf Dietrich Heim, intenţionează să viziteze Tiraspolul la mijlocul lunii ianuarie 2017.

Evaluînd desfăşurarea negocierilor cu RM, Ignatiev a menţionat "lipsa unei dinamici pozitive în dialogul dintre părţi".

În opinia lui, acest lucru este condiţionat de "atitudinea iresponsabilă a Moldovei faţă de negocierile cu Transnistria şi faţă de îndeplinirea angajamentelor asumate anterior".

"Protocolul de la Berlin, care a fost semnat în iunie 2016, este "tema de acasă" nefăcută pentru toţi participanţii la procesul de negocieri în formatul "5+2". Consider că asigurarea realizării practice a punctelor incluse în acest document ţine de onoarea părţilor şi tuturor partenerilor internaţionali care participă la procesul de reglementare moldo-transnistreană", a spus Ignatiev.

El a evidenţiat caracterul imperios al problemei privind livrarea în Transnistria a mărfurilor de import pe cale ferată, în contextul perspectivelor de prelungire a valabilităţii Hotărîrii cu privire la principiile de reluare a comunicaţiei feroviare marfare integrale prin teritoriul Transnistriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?