X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova și-au îmbunătăţit infrastructura transfrontalieră

20 dec. 2016,, 16:35   Societate
2157 0

Republica Moldova şi România şi-au îmbunătăţit semnificativ infrastructura transfrontalieră în cadrul proiectului comun "Cross border infrastructure".

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentantul MAI al RM, Adrian Şova, a spus că proiectul a început a fi implementat în septembrie 2013 împreună cu MAI şi Ministerul Transporturilor al României, precum şi cu Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor al Moldovei.

"Obiectivul acestuia este de a atinge un nivel maxim în cooperarea dintre ministerele de interne ale celor două ţări în zona transfrontalieră. În acest scop a fost instalat un sistem de radiocomunicaţii şi de schimb de date, care uneşte 36 de localităţi, dintre care 24 în Moldova", a anunţat Şova.

Potrivit lui, între Iaşi şi Chişinău a fost instalat şi operat un flux de date cu o capacitate de 1 Gb/s, iar pe teritoriul Republicii Moldova s-a reuşit implementarea unei reţele radio cu capacitatea de transmisie de 155 Mb/s.

Valoarea totală a proiectului "Infrastructura transfrontalieră" este de 5,225 mil. euro, dintre care 4,7 mil. euro reprezintă finanţarea Uniunii Europene. Astfel, 3 mil. euro au fost folosiţi pentru infrastructură în Moldova, iar 2,225 mil. – în România. Proiectul este o continuare a Programului operaţional comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?