Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Timofti nu este gata să înainteze un candidat la funcția de premier

21 mar. 2013,, 12:16   Politică
2434 0
Foto: ko.md
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu este deocamdată gata să înainteze un candidat la funcția de prim-ministru. Despre acesta a declarat Nicolae Timofti, după consultările avute cu fracțiunile Parlamentare din cadrul PLDM, PL și PD, relatează Noi.md.

“Reprezentanții PLDM, PL și PD au arătat că negociază în prezent un nou acord de constituire a unei coaliții de guvernare și că cele 3 partide rămîn fidele cursului de integrare europeană a Republicii Moldova”, a spus Nicolae Timofti.

Potrivit lui, pe parcursul consultărilor, fracțiunilor Parlamentare le-au fost adresate un șir de întrebări printre care și întrebarea referitor la candidatul, pe care îl înaintează la funcția de premier. Astfel, potrivit președintelui, PLDM a anunțat că îl propune la această funcție pe liderul formațiunii, Vlad Filat, iar Partidul Liberal și Partidul Democrat nu au avansat propuneri în acest sens.

„Am convenit cu cele 3 fracțiuni parlamentare ca acestea să continue negocierile în vederea creării, cît mai curînd, a unei majorități parlamentare”, a spus Timofti. Șeful statului a admis că ar putea chema fracțiunile parlamentare la o nouă rundă de consultări, săptămîna viitoare, înainte de a desemna un candidat la funcția de prim-ministru.

Preşedintele este obligat să consulte fracţiunile parlamentare în vederea identificării unei candidaturi la funcţia de prim-ministru. Precizăm că Guvernul Filat II a fost demis de Parlament pe data de 5 martie curent.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?