Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Peste un miliard de lei, pentru dezvoltarea regională în Moldova

20 dec. 2016,, 09:31   Economie
2323 4
Peste un miliard de lei vor fi cheltuiţi în următorii patru ani pentru implementarea mai multor proiecte de dezvoltare regională, cele mai multe ţinînd de domeniul aprovizionării cu apă şi sanitaţie. Lista de 52 de proiecte a fost aprobată luni, în cadrul unei şedinţe, de către membrii Consiliului Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR).

Pentru a primi finanţare din Fondul naţional pentru dezvoltare regională, au fost propuse 321 de proiecte. Principalele domenii de intervenţie pentru care au fost depuse propuneri de proiecte ţin de infrastructura drumurilor regionale şi locale, aprovizionarea cu apă şi sanitaţie, managementul deşeurilor solide, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, sporirea atractivităţii turistice şi eficienţa energetică a clădirilor publice. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, a spus că investiţiile în cele 321 de proiecte constituie peste 7,8 mld. lei (7 mil.). "După mai multe etape de evaluare, 52 de proiecte, în valoare de 1,3 miliarde de lei, vor primi finanţare începînd cu anul viitor", a menţionat ministrul, adăugînd că pentru proiectele ce nu vor fi finanţate din Fondul naţional de dezvoltare regională vor fi căutate alte surse de finanţare, inclusiv vor avea loc negocieri cu partenerii de dezvoltare.

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a spus că pentru perioada 2017-2020, în Fond sînt planificate alocaţii de la bugetul de stat în mărime de circa 1 mld. lei. "În acest context, ţinînd cont şi de beneficiile pentru localităţi, proiectele au fost evaluate în mai multe etape: pentru a observa dacă corespund obiectivelor şi priorităţilor concursului de proiecte, dacă deţin studii de fezabilitate, proiecte tehnice actualizate, soluţii tehnice relevante, inclusiv documentaţie tehnico-economică coerentă", a menţionat Calmîc.

Concursul proiectelor de dezvoltare regională pentru anii 2017-2020 s-a desfăşurat în trei etape, pe parcursul lunilor martie-noiembrie 2016.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?