X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Şeful „Rosselihoznadzor” va efectua o vizită în Moldova

20 mar. 2013,, 11:24   Economie
3083 0
Foto: newsbalt.ru
Şedinţa comună a colegiilor ministerelor agriculturii ale Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse va avea loc pe 26 aprilie 2013. Potrivit informaţiei acordate NOI.md de surse din cadrul Serviciului Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Rusiei („Rosselihoznadzor”), acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii ambasadorului Moldovei în Rusia, Andrei Galbur, cu şeful „Rosselihoznadzor”, Serghei Dankvert.

Andrei Galbur şi-a exprimat speranţa că această şedinţă va contribui substanţial la soluţionarea unor probleme concrete privind dezvoltarea relaţiilor bilaterale în domeniul agroindustrial. Ambasadorul a amintit că Rusia este principalul partener comercial al Moldovei, iar o treime din comerţ revine producţiei agricole. La rîndul său, Serghei Dankvert a menţionat că Moldova este unul din tradiţionalii furnizori de fructe şi legume pe piaţa rusă. Oficialul rus a precizat că Rusia este, de asemenea, interesată să importe material de răsadă de calitate înaltă de la întreprinderile care au fost verificate de specialiştii ruşi. Dankvert a subliniat că la importul din Moldova un rol important îl are crearea sistemului de securitate pentru prevenirea reexportului în statele Uniunii Vamale a producţiei din terţe ţări. Referindu-se la structura exportului moldovenesc, Dankvert a menţionat că s-au redus livrările de seminţe de porumb şi floarea soarelui. Totodată, au crescut livrările de ulei vegetal din Rusia în Moldova.

Andrei Galbur l-a informat pe Serghei Dankvert despre activitatea Agenţiei Naţionale pentru Securitate Alimentară, redeschise recent, care urmează să verifice securitatea producţiei alimentare după principiul „din cîmp pînă la tejghea”. Andrei Galbur l-a invitat pe Serghei Galbur să întreprindă o vizită oficială în Moldova. Data vizitei va fi coordonată în regim de lucru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?