Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Exclusiv: SUA investește zeci de milioane de dolari într-un program de securizare a frontierei moldovenești

20 mar. 2013,, 10:55   Societate
3802 2
Foto : noi.md
Un grant de zeci de milioane de dolari va fi oferit Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal al Republicii Moldova, în cadrul unui program al Departamentului Apărării SUA. Acesta va fi oferit sub formă de echipament special pentru supravegherea și controlul frontierei de stat și constă din 110 autoturisme „Dacia Duster” și „Opel Vivaro”, 105 ATV-uri (All-Terrain Vehicle), echipament de termoviziune, dispozitive de detectare a radiației și altele.

Solicitat de NOI.md, directorul adjunct al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a menționat că proiectul va fi implementat în două etape și are drept scop îmbunătățirea și consolidarea capacităților Poliției de Frontieră și a Serviciului Vamal în a descuraja, detecta și interzice trecerea armelor de distrugere în masă și a materialelor conexe peste frontiera de stat a Republicii Moldova. „Este un proiect amplu, în care doar prima etapă are o finanțare, ce depășește suma de zece milioane de dolari”, a menționat Vasiloi.

Grantul este oferit în cadrul Proiectului „Armele de distrugere în masă – Programul de Prevenire și Proliferare” (ADM PPP), finanțat de Agenția de Apărare și Reducere a Amenințărilor (DTRA) din cadrul Departamentului Apărării SUA. Echipamentele vor fi transmise beneficiarilor în luna aprilie curent, iar programul cu o durată de 25 de luni, urmează a fi finalizat în august 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?