Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Valeriu Lazăr – candidatul AIE 3 la funcția de premier?

15 mar. 2013,, 15:05   Politică
10794 5
Foto : moldnews.md
Ministrul Economiei în exercițiu, Valeriu Lazăr, a anunțat că renunță la funcție, însă rămîne în politică. Plecarea ministrului însă ar putea fi generată de situația politică din țară, iar unele voci susțin că Valeriu Lazăr ar putea fi candidatul înaintat de PDM la funcția de premier, relatează NOI.md.

Solicitat de NOI.md să comenteze dacă s-ar putea întîmpla ca PD să-l propună pe Valeriu Lazăr la funcția de premier, analistul politic Viorel Cibotaru a spus că această opțiune este departe de procesul real al negocierilor. Cibotaru consideră că, din moment ce PLDM, care a declarat că îl va înainta pe Vlad Filat la funcția de premier, nu și-a schimbat opțiunea, discuțiile despre un alt candidat sînt inutile. Viorel Cibotaru a spus că PLDM este actorul care determină relansarea AIE, iar PDM trebuie să înainteze un eventual candidat doar după negocieri, cînd PLDM va fi gata să discute despre alți pretendenți la șefia Executivului.

“Valeriu Lazăr at fi un bun prim-ministru, dacă ar avea susținere. Noi putem să discutăm despre candidatura domnului Lazăr, însă această opțiune, la moment, nu este relevantă”, a spus Cibotaru.

În același timp, analistul politic Anatol Țăranu susține că Valeriu Lazăr ar putea fi propus de PD. Însă, potrivit analistului, prerogativa înaintării candidatului la funcția de premier îi aparține strict președintelui țării. Totodată, analistul crede că, în cazul în care candidatura lui Lazăr va avea sprijinul PCRM și PDM, acest lucru ar fi posibil în cazul în care PCRM va renunța la toate acuzațiile anterioare la adresa PDM.
„Este posibil ca domnul Lazăr să aibă susținerea neoficială și a PL-ului”, a spus analistul.

Totuși, Țăranu consideră că președintele are puține motive să propună candidatura lui Valeriu Lazăr la funcția de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?