Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Valeriu Lazăr pleacă de la Ministerul Economiei

15 mar. 2013,, 12:35   Politică
6037 4
Foto: noi.md
Vicepreşedintele Partidului Democrat, Valeriu Lazăr, a declarat, într-un interviu acordat ziarului "Ekonomiceskoe obozrenie – Logos press", că pleacă de la Ministerul Economiei, dar rămîne în politică.

Potrivit agenţiei "Infotag", Lazăr a precizat că "demiterea Guvernului nu a făcut decît să grăbească luarea acestei decizii".

"Este imposibil să rezolvi eficient problemele de promovare a politicii economice a ţării în condiţii de rivalitate politică. Rezultatele anului economic sînt mai mult decît concludente: criza puterii executive pe fundalul crizei economiei moldoveneşti şi recesiune conform bilanţului anului 2012", a spus responsabilul.

Vicepremierul şi ministrul în exercițiu al Economiei consideră că Moldova "bate pasul pe loc şi rezultatele vizibile ale politicii economice lipsesc".

"M-am plictisit să mă bat cu capul de perete şi să joc rolul de cenuşăreasă. Nu văd sensul să rămîn în noul guvern, dacă acesta va lucra aşa precum a lucrat pînă acum. Chiar dacă Guvernul a avut potenţial, nu i-a reuşit o muncă eficientă. Într-un guvern în care prevalează egoismul politic, profesioniştii nu au ce face. Dacă acesta este preţul pe care eu trebuie să-l plătesc pentru a schimba situaţia, sînt dispus să mă dau la o parte şi să cedez postul de conducător al autorităţii economice. În ţară există suficiente persoane experimentate. Nu am reuşit să dovedesc prin alte metode că în politică nu este loc pentru politicianism. Poate că următorul ministru al Economiei va reuşi", a spus Lazăr.

El a recunoscut faptul că nu i-a putut "reconvinge conceptual pe colegii săi din blocul economic că politica economică trebuie resubordonată obiectivelor de dezvoltare economică, că o întreprindere este înfiinţată nu pentru a plăti impozite, ci pentru a genera valoarea adăugată şi locuri de muncă".

"Nu pot spune că las cu inima împăcată echipa de profesionişti care lucrează la minister. Munca lor nu a fost apreciată la justa valoare, pentru că nu au existat condiţii pentru implementarea politicilor elaborate. Cu regret, poziţia noastră directoare de autoritate economică principală nu a ajuns să fie recunoscută. Acest fapt este vizibil mai ales la nivelul decizional în politica bugetar-fiscală a statului. Nu am reuşit să-i conving pe colegii mei din puterea executivă că autoritatea financiară trebuie să devină o "contabilitate" a politicii economice elaborate, nu viceversa", a spus cu regret ministrul, afirmînd că "pe de altă parte, Ministerul Economiei s-a deosebit mereu prin tradiţiile sănătoase de continuitate a cursului – în perioada mandatului tuturor conducătorilor – şi a făcut faţă independent obiectivelor trasate".



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?