X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Timofti: Voi desemna un prim-ministru pro-european

15 mar. 2013,, 11:14   Politică
4870 3
Foto: gagauzinfo.md
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, susține că în perioada imediat următoare va purta consultări cu grupurile parlamentare, iar ulterior va desemna un premier. Despre acesta a declarat președintele în cadrul unui interviu acordat pentru agerpres.ro, citează NOI.md. Astfel, președintele a dat de înțeles că, deocamdată, consultările care erau preconizate pentru această săptămînă nu au avut loc.

“Singurul criteriu pe care vi-l pot comunica în momentul de faţă este că voi desemna un premier pro-european”, a spus președintele.

Totodată, președintele a ezitat să spună cine se face vinovat de destrămarea alianţei de guvernare şi de eventualele noi alegeri anticipate. Președintele a menționat că nu este cazul ca la moment să fie căutat un țap ispășitor.

“Vinovaţi vom fi cu toţii, dacă se va ajunge la alegeri anticipate. În acest caz, am putea considera că anul 2013 va fi un an pierdut pentru reforme. Eu cunosc diferenţele care îi separă pe liderii fostei alianţe şi pot să afirm că este loc pentru o înţelegere în interesul ţării. Trebuie să depăşim orgoliile personale şi să construim relaţii instituţionale, care nu ar depinde de nişte supărări vremelnice”, a spus Timofti.

Deși nu exclude riscul unor eventuale alegeri anticipate, președintele consideră că politicienii au la dispoziție timp suficient în care să stabilească o nouă garnitură guvernamentală. “Este limpede că ar fi preferată stabilitatea şi continuarea actului guvernamental”, a conchis președintele.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?