Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Peste 2,7 tone de vin, transportate din Moldova în Belarus, de la începutul anului, cu trenul de containere "ZUBR"

15 mar. 2013,, 10:47   Economie
3721 0
Foto: unimedia.info
Trenul de containere "ZUBR" a transportat, de la începutul anului, 2,716 tone de vin din Republica Moldova în Republica Belarus, au comunicat pentru NOI.md surse din cadrul întreprinderii de stat "Calea Ferată din Moldova". Acestea au precizat că Protocolul privind aderarea Î.S. „Calea Ferată din Moldova" la proiectul „ZUBR” a fost semnat la Kiev în noiembrie 2012.

Itinerarul trenului de containere “ZUBR” include Estonia, Letonia, Belarus, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova. Pentru transportul de marfă în containere „ZUBR”sînt stipulate tarife speciale, la preţuri competitive, comparativ cu transportul auto. La aceasta se mai adaugă şi reducerea timpului de vămuire, precum şi livrarea rapidă la destinaţie.

Potrivit ÎS "Calea Ferată din Moldova", proiectul ”ZUBR” a permis redirecţionarea şi atragerea transportului de marfă în containere din China către Ucraina prin intermediul portului Giurgiuleşti, tranzitînd teritoriul Republicii Moldova. Primul container de dimensiune 40 Ft va sosi şi va fi trimis la destinaţie la 15-16 martie, iar alte trei containere vor fi trimise înainte de sfîrşitul lunii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?