X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

EXCLUSIV: Noi numiri la Ministerul Afacerilor Interne

14 mar. 2013,, 10:34   Societate
8319 1
Foto : noi.md
Un șir de schimbări importante în structura Ministerului Afacerilor Interne au fost operate în ultima săptămînă, după ce a intrat în vigoare noua lege a poliției. Astfel, șeful adjunct al Departamentului de Poliție, Igor Gori, a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului Național de Patrulare, iar șeful-adjunct al Poliției Criminale, Vadim Răilean, a ajuns în funcția de șef al Inspectoratului Național de Investigații. Totodată, șeful Poliției Rutiere, Serghei Diaconu, a fost numit în funcția de director adjunct al Inspectoratului General de Poliție, relatează NOI.md.

Informația a fost furnizată în exclusivitate pentru NOI.md de către șeful Inspectoratului General de Poliție, Ion Bodrug, responsabil de reangajarea personalului MAI. Conform noilor prevederi ale Legii poliției, personalul urma să fie reangajat în cadrul Inspectoratului General de Poliție și a subdiviziunilor acestuia pînă la 11 martie curent. Totuși, această dată nu a fost respectată.

Potrivit lui Bodrug, restanțele au apărut din cauza apariției unor structuri și funcții noi, cum ar fi Centrul pentru combaterea crimelor cibernetice (Cyber Crime), creat de la zero, dar și a desființării altor structuri, cum ar fi Poliția în Transporturi, personalul căreia urma să fie transferat către alte structuri. „Noi am suplinit toate funcțiile de șefi. Cu angajații mai avem de lucrat. În orice caz, per total, la moment, avem un procent de reangajare de circa 80%”, a menționat Bodrug.

Noua lege a poliției a intrat în vigoare pe 5 martie curent. Tot atunci, fostul vice-ministru de interne, Ion Bodrug, a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție pentru un mandat de cinci ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?