Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Valeriu Ostalep: SUA este îngrijorată de comportamentul lui Vlad Filat

7 mar. 2013,, 12:39   Societate
5290 4
Foto: noi.md
Mesajul Ambasadei SUA la Chișinău către liderii din fosta AIE de a găsi cale eficientă pentru a merge înainte în baza principiilor democratice ale unui stat de drept îndeamnă Parlamentul să înainteze cît mai repede o candidatură la funcția de prim-ministru și să hotărască problema Guvernului”, de această părere este fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep.

„AtîtAmbasadorul SUA,cît și alții, văd că prim-ministrul Vlad Filat nu vrea să lase funcția și are de gînd să perpetueze criza politică. Ambasada SUA cheamă forțele politice să identifice un prim-ministru”, a declarat Ostalep pentru NOI.md.

De asemenea, acesta susține că ambasada SUA nu are niciun rol în procesele politice și guvernamentale din Republica Moldova.

„Republica Moldova este un stat suveran, iar deciziile se iau de instituțiile statului. Este un punct de vedere al Ambasadei, care nici cum nu poate influența”, a menționat Ostalep.

Ieri, Ambasada SUA la Chişinău a emis un comunicat de presă prin intermediul căruia anunță că „SUA a luat act de votul de neîncredere oferit Guvernului Republicii Moldova și îndeamnă liderii din fosta AIE să găsească cale pentru a merge înainte”, se menționează în comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?