Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

R.Moldova necesită anual investiții străine în valoare de un miliard de euro - Valeriu Lazăr

6 mar. 2013,, 10:15   Economie
2592 3
Foto: moldnews.md
În economia R.Moldova ar fi bine să se investească anual circa un miliard de euro, proveniţi din străinătate, consideră ministrul economiei Valeriu Lazăr.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", ministrul a comunicat marţi jurnaliştilor în cadrul Forumului internaţional "Investeşte în R.Moldova", că "oricare ministru al economiei ar fi mîndru de asemenea volume de investiţii".

"Pentru ţările în curs de dezvoltare, cum ar fi şi R.Moldova, cota de investiţii capitale directe ar trebui să constituie 25-30% anual. Şi noi cunoaştem cum să asigurăm condiţiile necesare pentru atingerea acestui obiectiv. Investiţiile vor lipsi dacă nu va exista mediul propice pentru dezvoltarea businessului, dacă investitorii nu vor simţi o atmosferă de previzibilitate a instituţiilor care adoptă legile. De asemenea este important să oferim posibilităţi reale de implementare a proiectelor", a mai spus Lazăr. Conform spuselor sale, "Guvernul este perceput ca o echipă, şi succesul oricărui guvern, minister, este determinat de activismul tuturor colegilor"

"Noi putem reuşi zeci de afaceri într-o lună, însă, dacă se întîmplă ca, între timp, o altă instituţie pune sechestru pe conturi sau întreprinderi, credeţi-mă, momentele negative vor deveni vizibile mai curînd decît cele pozitive. Nu vor fi rezultate, dacă guvernul nu funcţionează în armonie şi respectiv, nici o instituţie nu va acţiona în mod sincron. Dacă vine un investitor în R. Moldova, noi sîntem obligaţi să-i creăm condiţii prielnice pentru activitate", subliniază Lazăr. El a menţionat, că "Ministerul Economiei şi organizaţiile, agenţiile din subordonarea sa sînt perfect funcţionale".

"Dacă voi demisiona, activitatea ministerului va continua, deoarece există o strategie, există documente şi aceasta este important. Credeţi-mă, investitorii sînt persoane inteligente care înţeleg că demisia unui guvern nu determină doar factorii negativi, dar şi pe cei pozitivi. Noi trăim într-o ţară democratică şi pe toţi ne preocupă ce ne aşteaptă în viitor. Pentru investitori este important că există instituţii, legi care lucrează. În Moldova există legi, instituţii care sînt în stare să funcţioneze. Moldova se află pe o cale dreaptă de dezvoltare. Din întîmplările de astăzi, vom trage învăţămintele necesare", conchide ministrul economiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?