Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Reformele în Moldova nu se fac pentru Germania şi nici pentru Bruxelles – Gunther Krichbaum

5 mar. 2013,, 13:29   Politică
3025 2
Foto: gandul.info
"Moldova trebuie să facă reforme nu pentru Germania şi nici pentru Bruxelles, ci în interesele propriului popor", consideră preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestagului Republicii Federale Germane, Gunther Krichbaum, care se află la Chişinău într-o vizită de trei zile.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la serviciul de presă al Parlamentului, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, oficialul a dat asigurări că Germania va susţine Moldova pe calea integrării europene.

Reprezentantul Bundestagului a menţionat că este necesar a aprofunda bunele relaţii bilaterale dintre cele două ţări şi a specificat că Germania este interesată ca Republica Moldova să avanseze pe calea promovării şi implementării reformelor, în acord cu aspiraţiile sale de integrare europeană.

Marian Lupu a apreciat înalt evoluţia dinamică a dialogului politic moldo-german din ultimii ani.

"Ne dorim continuarea şi amplificarea acestui parteneriat important pentru viitorul relaţiei noastre bilaterale", a specificat Marian Lupu.

Spicherul a apreciat înalt cooperarea intensă moldo-germană pe dimensiunea parlamentară şi a apreciat rolul Germaniei pentru promovarea cu succes a procesului de integrare europeană a R.Moldova.

În conformitate cu agenda vizitei, Gunther Krichbaum a avut o întrevedere cu premierul Vlad Filat, liderul PL, Mihai Ghimpu, şi vicepremierul Iurie Leancă.

Miercuri, 6 martie, preşedintele Comisiei parlamentare pentru politică externă, Igor Corman, şi Gunther Krichbaum vor susţine o conferinţă de presă comună.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?