Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Angajaţii Yahoo, obligaţi să vină la serviciu în timpul programului

2 mar. 2013,, 12:30   Externe
2771 0
Foto : rg.ru
Directorul general al Yahoo! Inc., Marissa Mayer, a cerut angajaţilor să vină la birou în timpul orelor de lucru, riscînd să piardă sporul de productivitate asociat unui program flexibil şi să reducă atractivitatea companiei pentru cei mai valoroşi profesionişti.

Vicepreşedintele executiv al Yahoo pentru resurse umane şi dezvoltare a transmis săptămîna trecută angajaţilor o notificare cerîndu-le celor care lucrează de acasă să vină la birou începînd din luna iunie, transmite Bloomberg.

"Pentru a deveni cel mai bun loc de muncă vor fi importante comunicarea şi colaborarea, astfel că trebuie să lucrăm umăr la umăr. Viteza şi calitatea sînt de multe ori sacrificate atunci cînd lucrăm de acasă", se spune în scrisoarea transmisă angajaţilor, obţinută de Bloomberg de la o sursă din companie.

Schimbarea politicii privind munca de acasă ar putea compromite capacitatea companiei de a atrage profesionişti interesaţi să aibă un program flexibil, opţiune oferită de multe companii concurente.

Contactată de Bloomberg, purtătorul de cuvînt al Yahoo Sara Gorman a refuzat să comenteze informaţiile sau să discute politica internă a companiei.

Jody Thompson, consultant în domeniul resurselor umane la CultureRx, a declarat pentru Bloomberg că studiile în domeniu asociază creşetrea productivităţii cu lucrul de acasă.

"Mayer a făcut un salt uriaş înapoi. În loc să păstreze cei mai talentaţi profesionişti, se va trezi cu o companie plină de oameni care se pricep să vină la program şi să ponteze ore", comentează consultantul.

Persoanele care lucrează de acasă tind să fie mai puţin stresate şi mai productive, parţial şi pentru că nu investesc timp şi bani în călătoria pînă la birou, spune un alt specialist în domeniu.

Numărul angajaţilor din SUA care au lucrat de acasă cel puţin o zi pe săptămînă a crescut la 9,5% din forţa de muncă în 2010, de la 7% în 1997, potrivit datelor US Census Bureau.

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Stanford relevă că performanţele angajaţilor care lucrează de acasă sînt cu 13% mai ridicate decît înainte de a avea această opţiune.

Miliardaril Richard Branson, fondatorul Virgin Group, a declarat pe blogul personal că decizia lui Mayer ignoră evoluţia tehnologiei mobile şi în domeniul comunicării video, prin care angajaţii pot lucra de oriunde.

"Pare un pas înapoi într-o eră în care munca de la distanţă este mai uşoară şi mai eficace ca niciodată. Dacă dispui de tehnologia necesară pentru a păstra legătura, pentru a comunica regulat, şi reuşeşti să obţii un bun echilibru între lucrul de la distanţă şi munca de birou, angajaţii vor fi motivaţi să lucreze cu responsabilitate, viteză şi calitate ridicată", consideră Branson.

Acţiunile Yahoo au scăzut luni la New York cu 2,3%, după ce au cîştigat 39% în ultimul an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?