X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Din aprilie vor fi anulate înlesnirile in transport public

28 feb. 2013,, 18:26   Societate
5125 2
Foto : noi.md
Începînd cu luna aprilie curent, toate categoriile de călători care beneficiau de transport public gratuit ar putea fi anulate.

Anunţul a fost făcut de către Uniunea Transportatorilor şi Drumarilor, care se plînge de pierderi colosale, necompensate de stat. Potrivit transportatorilor, facilităţile de călătorie, acordate de stat unor categorii de pasageri, îi costă 15 milioane de lei anual.

„Noi avem pierderi mari şi din cauza asta toţi sunt revoltaţi, în buget nu sunt estimaţi banii daţi. Solicitarea este ca să fie compensaţii directe la fiecare categorie”, a declarat copreşedinte al Uniunii Transportatorilor şi Drumarilor Tudor Rusu.

La rîndul lor, autorităţile spun că sunt în căutarea banilor pentru a compensa pierderile transportatorilor și promit soluții în viitorul apropiat.

„Acum Guvernul în comun cu Ministerul Transporturilor caută soluţii de acoperire a acestor cheltuieli”, a specificat viceministru al Transporturilor, Valeriu Ciubuc.

În prezent, de călătorie gratuită beneficiază pensionarii, veterani de război, persoanele cu dizabilităţi și reprezentanţii structurilor de forţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?