X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

PLDM: PCRM nu poate retrage încrederea acordată Guvernului

28 feb. 2013,, 15:04   Politică
4654 6
Foto: noi.md
„Partidul Comuniștilor nu poate retrage votul de încredere acordat Guvernului, pentru că nici nu l-au acordat”. Astfel a comentat liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, inițiativa a 34 de deputați comuniști privind acordarea votului de neîncredere Guvernului, relatează NOI.md. Potrivit lui, documentul a fost elaborat în grabă și are un conținut straniu.

Mai mult, Streleț consideră că scopul urmărit de opoziția parlamentară este de a distruge Alianța pentru Integrare Europeană. „Moțiunea de cenzură a fost formulată în grabă și într-o manieră incoerentă. Nu poate Voronin, Reșetnicov și Mîndru să-și retragă încrederea acordată Guvernului la învestitură. Noi nu ne amintim ca aceşti deputaţi să fi acordat încredere Guvernului. Nu pot ei să-şi retragă încrederea, pentru că nu au acordat-o. Noi nu vom anticipa evenimentele. Marţi va deveni mai clar, atunci cînd vom vedea cum se va vota. Sînt trei modalităţi: vot nominal, direct sau secret", a declarat Valeriu Streleţ.

La rîndul său, liderul fracțiunii parlamentare a PL, Ion Hadîrcă, a spus că PL pledează pentru reluarea dialogului privind păstrarea AIE, ca formulă politică ce ar menține cursul european al Republicii Moldova. “Sîntem pentru reluarea negocierilor. Este greu să-și depășească orgoliile. Dacă este o situație de disconfort, mai avem colegi care pot să reia negocierile pentru a crea acest climat constructiv”, a spus Hadîrcă.

PCRM a propus o moțiune de cenzură pentru demisia Guvernului Filat. La rîndul său, liderul PDM, Marian Lupu a spus că PDM va susține moțiunea de cenzură, depusă de PCRM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?