X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

La Cahul au fost reținute 13 automobile cu numere de înmatriculare străine

27 feb. 2013,, 17:12   Societate
4209 0
Foto: point.md
În ultimele două zile, doar la Cahul au fost reţinute 13 unităţi de transport cu numere de înmatriculare străine.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la MAI, operaţiunea s-a desfăşurat în comun de Poliţia Rutieră, Serviciul Vamal şi Misiunea EUBAM. Scopul de bază al acestei acțiuni este combaterea cazurilor de introducere ilicită a unităților de transport în Republica Moldova.

Au fost stopate și verificate zeci de mașini. Ca rezultat au fost documentate 26 de contravenţii, reținute 13 autovehicule, întocmite 18 procese verbale, ridicate 10 plăcuţe de înmatriculare și prins un șofer băut la volan. Majoritatea şoferilor au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, circulau cu vinietă expirată, falsă sau chiar fără ea.

Direcția poliție rutieră a MAI și Serviciul Vamal împreună cu experții EUBAM efectuează un șir de activități comune de contracarare a cazurilor de introducere ilicită a unităților de transport în Republica Moldova.

Aceste acțiuni sînt desfășurate în conformitate cu un acord semnat de către Ministerul Afacerilor Interne, Serviciului Vamal cu Misiunea EUBAM, prin care s-a decis desfășurarea unei operațiuni comune cu scopul contracarării cauzelor de introducere și aflarea ilegală în țară a unităților de transport din alte state ale lumii.

Pentru desfășurarea activităților în mod operativ, experții misiunii EUBAM au înaintat o propunere, privind participarea la operațiune a colaboratorilor BNC Interpol, pentru utilizarea rapidă a informației despre autoturismele introduse pe teritoriul R.Moldova din țările europene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?