X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

IMAS, acuzat de publicarea sondajelor cu rezultate false. Vezi reacția lui Petruți

27 feb. 2013,, 17:41   Societate
5987 2
Foto: europalibera.org
Institutul de Marketing și Sondaje IMAS este acuzat, indirect, de către analistul politic de la Jamestown Foundation, Vladimir Socor, că ar fi publicat sondaje cu rezultate false.

Aseară, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, Socor a intervenit telefonic și a acuzat instituția media respectivă de partizanat politic. El a afirmat că rezultatele sondajului IMAS ar fi fost comandate.

Solicitat de NOI.md, directorul IMAS, Doru Petruți, califică aceste acuzații ca fiind „deplasate, lipsite de eleganță și profesionalism”.

„Să-l întrebăm pe Socor ce rezultate îi convin și apoi să le difuzăm? Poate ne ghidează el. Ce va face atunci cînd alte sondaje o să arate aceleași rezultate? Nu are nici experiența și nici calitățile necesare ca să spună dacă sînt valide sau nu rezultatele. Trebuie să dea dovadă de mai multă seriozitate. Să facă el alte sondaje și să le dea publicității. Cum își permite să catalogheze astfel munca a 70 de oameni?”, a declarat Petruți.

De asemenea, directorul IMAS a spus că instituția pe care o conduce „derulează sondaje pentru cei care solicită, iar criteriile sînt aceleași”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?