Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Pasagera unui taxi rămasă invalidă cere despăgubiri. Directorul firmei spune că mașina nu-i aparține

26 feb. 2013,, 17:45   Societate
5433 0
Foto : a1.ro
Consilierul local din comuna Berlineț, raionul Briceni, Valentina Rudenco, aleasă pe listele PCRM, a ajuns invalid de gradul I în urma unui accident rutier produs în noiembrie 2012 în timp ce se deplasa cu un taxi. Soțul acesteia, care, de asemenea, a fel a avut de suferit, acuză conducerea companiei din Edineț că ar influența procurorii să nu includă numele companiei în cauza penală. De cealaltă parte, conducerea companiei se apără, susținînd că mașina implicată în accident nu era a lor, relatează NOI.md.

Potrivit lui Alexei Rudenco, la data de 4 noiembrie 2012, el, soția și fiica lor au comandat o mașină la compania „Mega-Taxi” din Edineț pentru a ajunge la Chișinău. Taximetristul ar fi mărit viteza pînă la 120 de km/h, cînd mașina a derapat și s-a izbit într-un copac. În urma impactului, soția acestuia de 39 de ani, a rămas invalidă pe viață, iar fiica lor a suferit o contuzie la coloana vertebrală și unele dereglări psihice.

Bărbatul susține că, deși a fost pornită o cauză penală, șeful companiei, fost angajat al MAI, influențează procurorii să nu investigheze cazul, precum și să nu includă numele companiei în datele dosarului penal.

De cealaltă parte, solicitat de NOI.md, șeful companiei, Ghenadie Rusu, a declarat că mașina implicată în accident nu era una de la „Mega-Taxi”. Mai mult, potrivit lui, taximetristul și soțul victimei ar acționa în complicitate pentru a scoate bani din companie. „Șoferul a venit la mine să-l iau la lucru și i-am zis că nu pot, pentru că mașina nu corespundea cerințelor, dar el lucra prin oraș fără a fi înregistrat. Mașina nu e de la „Mega-Taxi”, iar ei nu au comandat taxi la noi”, a spus Rusu.

Totodată, el s-ar fi adresat procuraturii din Rîșcani care instrumentează cazul, să lămurească situația, iar procurorii i-ar fi spus că nu au nicio obiecție față de compania sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?