X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Misiunea FMI şi-a amînat vizita la Chişinău

26 feb. 2013,, 10:10   Economie
2999 0
Fotо: publika.md
Misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internațional (FMI) şi-a amînat vizita la Chişinău. Vizita urma să aibă loc în perioada 27 februarie – 7 martie 2013, în contextul celei de-a şasea evaluări a programului susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă). Potrivit reprezentantului permanent al FMI în Moldova, Tokhir Mirzoev, vizita a fost amînată de comun acord cu autorităţile moldoveneşti.

Totodată, FMI a îndemnat autorităţile Moldovei să asigure realizarea măsurilor necesare pentru finalizarea ultimei - celei de-a şasea - evaluări a programului, inclusiv stabilizarea situaţiei la "Banca de Economii" şi adoptarea politicilor bugetar-fiscale necesare, menite să vină în susţinerea bugetului, după cum s-a discutat în cadrul vizitei misiunii FMI la Chişinău în luna noiembrie a anului 2012. În cadrul acelei vizite Guvernul Moldovei şi FMI au convenit să prelungească cu trei luni programul de finanţare, care expira la sfîrşitul anului 2012. Încheierea celei de-a şasea evaluări va permite Moldovei să obţină de la FMI ultima tranşă în mărime de 76 milioane de dolari pentru susţinerea rezervelor valutare.

Programul de trei ani al FMI cu Moldova, adoptat pe 29 ianuarie 2010, prevede acordarea de sprijin financiar în sumă totală de 369,6 milioane DST, din care 320 milioane de DST (aproximativ 490 milioane de dolari SUA) au fost deja transferate.





0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?