X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Fostul bodyguard al lui Filat cere demisia premierului și ministrului de interne

25 feb. 2013,, 14:51   Politică
11554 4
Foto : publika.md
Mișcarea „Împreună pentru Viitor”, condusă de Andrei Batereanu, fostul bodyguard al lui Vlad Filat, cere demisia de onoare a premierului și ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean, dar și scuze publice de la liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, „pentru limbajul grobian, demn mai degrabă de grupări mafiote, decît de funcționar de stat”, relatează NOI.md.

Membrii mișcării solicită instituirea unei comisii parlamentare care să analizeze discuțiile telefonice dintre șeful fiscului, Nicolae Vicol, și ceilalți funcționari, precum și să vină cu o calificare asupra acestora. Potrivit lor, în cadrul comisiei ar urma să fie incluși și experți internaționali, iar în cazul în care se va dovedi că a fost vorba de „trafic de influență”, toți cei implicați să fie pedepsiți conform legii.

„Pe mine nu mă interesează cum aceste interceptări au ajuns în presă. Pe mine mă interesează mesajul pe care l-am auzit. Într-o țară europeană, vă asigur, a doua zi, cei implicați își dădeau demisia, inclusiv Filat, Recean și Streleț. Așa ar trebui să fie, dacă pretindem că sîntem o țară cu aspirații europene, a spus Veaceslav Burlac.

În altă ordine de idei, tinerii i-au solicitat deputatului Vlad Plahotniuc să-și depună mandatul, pentru că ar compromite imaginea Legislativului, fiind monitorizat de Interpol. Încă o idee înaintată de tineri este numirea în fruntea Procuraturii Generale a unui specialist dintr-un stat european, care s-a remarcat în lupta contra corupției.

Mișcarea are un birou format din 32 de tineri și nu exclude că, în viitor, ar putea forma un partid politic al tinerilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?