X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Berlusconi promite eliminarea taxei pe proprietate. Opoziţia îl atacă

25 feb. 2013,, 09:50   Externe
5051 0
Foto : forbes.com
Silvio Berlusconi încearcă să cumpere voturi în alegerile de duminică, trimiţîndu-le cetăţenilor scrisori prin care le promite anularea taxei pe proprietate, susţin adversarii acestuia, relatează BBC News Online.

Strategia a fost criticată de contracandidaţii fostului premier. "Dacă m-aş fi întîlnit cu Berlusconi după ce a trimis scrisoarea, i-aş fi spus că este un trişor", a declarat liderul de centru-stînga, Pier Luigi Bersani, care a catalogat acest demers drept "înşelătorie".

Fostul procuror anti-mafie Antonio Ingroia, care conduce mişcarea politică Revoluţia Civică, a declarat pe site-ul personal că " prin faptul că scrisoarea le promite italienilor bani în schimbul voturilor, Berlusconi a comis o infracţiune, poate chiar două". El a cerut ca Il Cavaliere să fie anchetat.

Scrisoarea a venit într-un plic cu aspect oficial, cu inscripţia "Notificare importantă: rambursarea IMU pentru 2012". În scrisoare este precizat că "rambursarea se va face fie prin transfer bancar, sau personal, la ghişeul oficiilor poştale". Scrisoarea a fost trimisă către adresele a milioane de gospodării din Sicilia, Veneto, Campania şi Lombardia, regiuni cheie, care ar putea deciside rezultatul algerilor de duminică şi luni. Taxa IMU echivalează cu 0,4% din valoarea proprietăţii principale a unei persoane, şi are o valoare comparabilă cu taxe similare percepute în ţări europene.

Taxa apare ca cea mai nepopulară măsură adoptată de guvernul lui Mario Monti, în încercarea de a restabili încrederea pieţelor în sistemul financiar italian, afectat de povara datoriilor externe.

"Casa este sfîntă. Nu ar trebui taxată", a declarat Berlusconi, în timp ce Monti, care conduce o coaliţie ce participă în alegeri a răspuns: "Cînd am spus că Berlusconi va încerca să cumpere voturile poporului italian cu banii statului, nu credeam că o va face ad litteram".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?