X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

"KGB"-ul Transnistriei va elabora lista persoanelor care lucrează în organele de drept ale R.Moldova

21 feb. 2013,, 16:10   Societate
4963 0
Foto : duran.ru
Comitetul de securitate al autoproclamatei RMN va elabora lista persoanelor care locuiesc pe teritoriul Transnistriei, dar activează în organele de drept ale R.Moldova, şi le vor pune la dispoziţi întreprinderilor prestatoare de servicii comunale. Acest lucru este prevăzut într-o ordonanţă emisă de guvern, cu privire la determinarea tarifelor la serviciile comunale pentru această categorie de persoane.

Potrivit relatărilor anterioare ale agenţiei "Infotag", de la 1 aprilie, locuitorii din regiune, care activează în organele de drept ale R.Moldova, vor fi obligaţi să plătească pentru serviciile comunale conform tarifelor practicate de R.Moldova, care sînt de cîteva ori mai mari decît cele transnistrene.

Motivele acestor acţiuni nu sînt dezvăluite. Controlul asupra executării acestei ordonanţe urmează a fi efectuat de către conducerea comitetului de securitate.

Vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, a declarat, în cadrul negocierilor pentru reglementarea conflictului transnistrean, în formatul "5+2", desfăşurat la Lvov, că aceasta este o decizie discriminatorie. "Orice hotărîre care se referă la interesele cetăţenilor, indiferent dacă aceştia locuiesc pe malul stîng sau drept al Nistrului, trebuie să fie discutată şi coordonată. În caz contrar, oricare altă manieră de abordare va dăuna mersului negocierilor", a declarat Carpov.

Ministrul afacerilor externe al RMN, Nina Ştanski, a opinat că "fiecare stat are dreptul să promoveze politica tarifară, ținînd cont de posibilităţile sale".

"Diferenţierea tarifară se va face doar luînd în consideraţie anumite particularităţi, privind statutul oricărei categorii de consumatori. Îmi este greu să spun acum din care categorie fac parte poliţiştii moldoveni a căror întreţinere este finanţată în totalitate din bugetul R.Moldova şi ce atribuţie au aceşti cetăţeni faţă de politica internă promovată de RMN în privinţa entităților economice. Nu consider că chestiunea dată trebuie discutată în cadrul negocierilor în formatul "5+2"", a mai spus Nina Ştanski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?