X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ghimpu cere demisia lui Ioniță. Vezi reacția lui Lupu

21 feb. 2013,, 11:22   Politică
3693 0
Foto : noi.md
Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, solicită audierea în plenul Parlamentului a procurorului general interimar Andrei Pîntea, pe marginea proiectului de lege cu privire la cazinouri. Liderul PL s-a arătat indignat că dosarul pe marginea acestui caz se prăfuiește undeva la Procuratură, iar investigațiile pe marginea lui nu au loc. În acest context, Mihai Ghimpu consideră că președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, ar trebui să fie demis de președintele Parlamentului, fiindcă se face vinovat în dosarul cu cazinouri, aducînd prejudicii statului în sumă de circa 5,6 milioane de lei.

“Ioniță se face părtaș la tot ceea ce s-a întîmplat”, a spus Mihai Ghimpu. În același timp, președintele Parlamentului, Marian Lupu, a declarat că ține de competența sa să decidă dacă supune votului propunerea lui Mihai Ghimpu.

“Plenul parlamentului nu poate să oblige președintele să-și exercite funcțiile. Și eu voi analiza acesta informație și voi trage concluziile respective, a spus Lupu.

În replică, Mihai Ghimpu l-a întrebat pe Lupu dacă este sigur că va avea posibilitatea să supună votului demiterea lui Ioniță. „Vom trăi și vom vedea”, a răspuns Lupu. Astfel, în cele din urmă, Parlamentul a votat doar pentru audierea procurorului interimar.

În 2010, un amendament la Legea cazinourilor, care prevedea că taxele pentru o masă de joc să fie de 180 mii lei în loc de 360 mii lei şi care a fost respinsă de către Legislativ, a fost promulgată de preşedintele interimar. Greşeala a fost depistată de Guvern, care susţine că, prin acest gest, bugetul statului a fost prejudiciat cu circa 5,6 milioane de lei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?