X 
Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

În Moldova va fi instalat un monument al țarului rus Alexandru I

20 feb. 2013,, 12:46   Societate
5639 9
Foto: rian.ru
Un monument al țarului rus Alexandru I va fi instalat în autonomia găgăuză, în orașul Ceadîr-Lunga. Decizia a fost luată de către autoritățile locale și a fost susținută de conducerea autonomiei găgăuze, transmite serviciului de presă al bașcanului.

Guvernatorul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a dispus pregătirea tuturor documentelor necesare și transmiterea lor ministrului Culturii, Boris Focșa, spre examinare la ședința Guvernului Republicii Moldova.

Anterior, bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că statuia lui Alexandru I va fi instalată în semn de recunoștință a poporului găgăuz pentru pămînturile Bugeacului, în care s-a stabilit strămutîndu-se din Balcani. "Oamenii noștri și-au găsit aici țara și noi îi vom ridica țarului un monument în semn de recunoștință", a afirmat Mihail Formuzal.

De asemenea, se preconizează ca în autonomie să fie instalat un monument al domnitorului moldovean Dimitrie Cantemir.

Amintim că, în anii 1877-1924, strada principală a Chișinăului se numea Alexandrovskaia – în cinstea lui Alexandru al II-lea, monumentul căruia a fost plasat în centrul orașului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?