X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Un nou ministru PLDM pus sub învinuire de procurori

20 feb. 2013,, 11:37   Politică
4443 2
Foto : tribuna.md
Ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, a fost pus oficial sub învinuire în cadrul dosarului Sandulachi. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către procurorul anticorupţie Ruslan Popov.

"Negruţa este învinuit de abuz de serviciu. Acesta a fost invitat şi i s-a adus la cunoştinţă învinuirea. Respectiv a fost audiat. Acesta a făcut declaraţiile corespunzatoare şi, respectiv, urmează ca ele toate să fie verificate şi raportate cu materialul probator. Nu avem temei pentru a presupune că Negruţa ar putea să împiedice sau să intervină în dosar", a declarat Popov.

Publika.md aminteşte că ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, este bănuit de procurori că ar fi încălcat legea în cadrul dosarului Sandulachi. Acesta a fost intentat după ce fostul membru al PLDM Pantelei Sandulachi a primit 400 mii euro, drept prejudiciu acordat de stat pentru tergiversarea unui dosar penal, în cadrul căruia acesta era cercetat.

Ministerul Finanţelor a achitat prejudiciul, chiar dacă decizia judecătorului nu era definitivă. După ce Sandulachi a primit banii, procuratura a atacat decizia la CSJ.

Potrivit articolului 327 din Codul Penal, care se referă la abuzul de putere sau abuzul de serviciu, Negruţa riscă pînă la şase ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?