Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Procuratura Anticorupție a deschis un dosar pe marginea scurgerii în presă a convorbirilor interceptate

19 feb. 2013,, 17:36   Societate
3720 0
Foto: trm.md
Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal pe marginea scurgerii în presă a convorbirilor telefonice purtate de șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Vicol. Potrivit procurorului interimar Anticorupție, Ruslan Popov, printre persoanele suspectate de scurgerea datelor dosarului penal figurează mai mulți inspectori și ofițeri ai Centrului Național Anticorupție, care aveau acces nemijlocit la datele dosarului.

Solicitat de NOI.md, Ruslan Popov a menționat că discuțiile telefonice purtate de șeful Fiscului au fost interceptate legal, în cadrul dosarului deschis pe numele lui Vicol în septembrie 2012. Acum însă, procurorii au deschis un alt dosar cu scopul de a afla cine se face vinovat de faptul că datele anchetei au devenit publice. Cazul este cercetat prin prisma articolelor Codului penal „divulgarea datelor urmăririi penale” și „excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu”.

Conform legislației, persoanele vinovate pentru „divulgarea datelor urmăririi penale” riscă amendă de la 10 la 20 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de pînă la trei ani. Totodată, cea de-a doua infracțiune, în dependență de gravitate, prevede între doi și zece ani de închisoare, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de pînă la cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?