X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

PLDM solicită Procuraturii să deschidă dosar penal pe marginea interceptării convorbirilor telefonice

19 feb. 2013,, 15:59   Politică
3763 2
Foto: newsmoldova.md
Partidul Liberal Democrat din Moldova solicită Procuraturii Generale intentarea unei cauze penale împotriva persoanelor are au permis interceptarea unor convorbiri telefonice ale primelor persoane în stat, iar ulterior le-au făcut publice.

Despre aceasta a anunțat în cadrul unei conferințe de presă consilierul premierului, Vadim Pistrinciuc. “Ne întrebăm: dacă CNA își permite interceptarea pentru a servi interesele unei persoane și în scopul șantajului politic, cît de protejate sînt drepturile fiecărui cetățean? Cît de protejate sînt drepturile celor care nu au acces la mijloace de informare în masă. Este o încălcare flagrantă nu doar a Constituției, dar și a principiului statului de drept. O instituție este utilizată în scopuri ilegale, pentru șantaj politic”, a spus Pistrinciuc. Potrivit lui, “complexitatea încălcărilor indică faptul că instituția este antrenată într-un război și împotriva propriilor cetățeni”. Acesta a ezitat să spună dacă convorbirile telefonice au fost trucate sau adevărate.

“Sînt interceptări ilegale, prezentate într-un mod diversiv publicului. Luînd în calcul faptul ilegalității, nimeni nu poate să garanteze că ele nu au fost trucate. Prim-ministrul are în fiecare zi pe masa lui argumente, plîngeri și analize. Toate dispozițiile date de un premier au la baza lor argumente, inclusiv legale”, a spus consilierul său.

Menționăm că, ieri, în presă au fost publicate mai multe convorbiri telefonice dintre șeful Fiscului și prim-ministrul Vladimir Filat, liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, ministrul de interne, Dorin Recean.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?