X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Au încercat să procure țigări de opt mii de lei, achitînd cu carduri bancare false

18 feb. 2013,, 15:15   Societate
3254 1
Foto: 1in.am
Un grup de opt persoane cu vîrsta cuprinsă între 19 şi 30 ani, locuitori ai raioanelor Edineţ și Bălţi, precum și doi cetăţeni străini, sînt suspectați de oamenii legii pentru punerea în aplicare a cardurilor false. Doi dintre ei au fost prinși în flagrant delict, într-un supermarket din Bălţi. Tinerii au procurat țigări de peste opt mii de lei și au încercat să achite cu două carduri false. Alți doi membri s-au dovedit a fi angajaţi ai supermarketului, comunică NOI.md.

Potrivit cercetărilor, grupul își desfășura activitatea de la începutul anului curent, fiecare membru avînd un rol concret. Astfel, cei doi străini erau responsabili de falsificarea nemijlocită a cardurilor și introducerea lor în Moldova, în timp ce ceilalți aveau rolul de cumpărători ilegali și transportatori ai mărfii. Pentru fiecare tranzacție ilicită, cetățenii moldoveni primeau un procent din suma totală, stabilit din timp cu cetățenii străini.

La moment, cei șase suspecţi sînt cercetaţi în stare de libertate pentru „fabricarea sau punerea în circulaţie a cardurilor sau a altor carnete de plată false”. Cei doi cetățeni străini au reușit să părăsească țara, fiind anunțați în căutare. Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupării riscă privaţiune de libertate de la cinci la zece ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?