Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4020

Plahotniuc și-a dat demisia

15 feb. 2013,, 16:35   Politică
19858 15
Foto: jurnal.md
Deputatul democrat Vladimir Plahotniuc și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Asta după ce PCRM și PLDM au votat pentru excluderea noțiunii de prim-vicepreședinte al Parlamentului, notează NOI.md. Deocamdată, deputații nu au votat pentru demiterea lui din prezidiul Parlamentului. În acest moment, deputații au mai luat o pauză de 30 de minute, pentru ca Comisia juridică să examineze proiectul în vederea supunerii la vot a acestuia.

Plahotniuc și-a motivat decizia prin faptul că nu mai are rost să rămînă în funcția respectivă. “Nu văd sensul să mai stau în funcția de „prim” sau fără „prim”. Mulțumesc colegilor pentru încrederea care mi-au acordat-o cînd m-au învestit în funcție și rog să-mi acceptați demisia”, a spus Plahotniuc.

De asemenea, el a menționat că ședința de azi a demonstrat că în Parlament există o majoritate parlamentară între PCRM și PLDM. Plahotniuc l-a îndemnat pe premier să vină în Parlament să-și depună și el demisia. “Țin să menționez că, prin declarația prim-ministrului și prin votul consolidat de azi, această alianță nu mai există, dar s-a creat o noua majoritate parlamentară între PCRM și PLDM”, a spus Plahotniuc.

După ce au revenit din pauză, deputaţii PCRM şi PLDM, cu votul deputaţilor neafiliaţi, au acceptat demisia prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vladimir Plahotniuc.

Deasemenea, liberal-democraţii şi comuniştii au votat împreună pentru acordarea votului de neîncredere lui Plahotniuc, propus de PLDM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?