X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Franța, victorioasă în războiul din Mali

7 feb. 2013,, 17:02   Externe
3016 0
Foto: ruvr.ru
Autorităţile de la Paris au anunţat ieri că vor începe să-şi retragă cei 4.000 de militari mobilizaţi în Mali, începînd cu luna martie.

Trupele franceze rămîn însă implicate într- un război real cu teroriştii, a declarat ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian.

Armata franceză a fost desfăşurată în Mali, în 11 ianuarie, pentru a lupta contra militanţilor Al Qaida care au preluat controlul asupra nordului ţării. „Forţele franceze au înregistrat un mort, chiar la începutul conflictului, un pilot de elicopter, şi mai mulţi răniţi uşor,” a declarat ministrul. Le Drain a mai afirmat că „au existat pierderi semnificative de partea jihadiştilor”, dar nu poate oferi cifre exacte.

„Franţa nu are vocaţia de a rămîne pentru mult timp în Mali. Africanii şi malienii trebuie să fie garanţii securităţii, integrităţii teritoriale şi suveranităţii acestei ţări”, a spus şi şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius. El a explicat că francezii vor preda ştafeta, treptat, către Misiunea Militară Africană. „Noi vom continua să acţionăm în nord, unde există încă focare de terorism”, a adăugat el.

Forţa africană va cuprinde circa 6.000 de soldaţi, din care 2.000 se află deja în Mali. „O primă fază a fost realizată foarte eficient: blocarea grupărilor teroriste şi recucerirea oraşelor din nord”, a explicat Fabius.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?