Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

PLDM vrea să ajute NIT să-și reia transmisiunea?

7 feb. 2013,, 11:44   Societate
8219 1
Foto : interakt.md
Deputații PLDM propun ca cererile privind deciziile CCA de suspendare și retragere a licenței de emisie să fie examinate de instanța de judecată în mod prioritar.

Deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova au înregistrat la Direcția generală documentare parlamentară o inițiativă în acest sens. PLDM solicită modificarea unui articol ce se referă la examinarea cererilor privind deciziile Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Autorii proiectului de lege propun ca aceste cereri să fie examinate în mod prioritar de către instanța de judecată într-un termen care nu poate depăși 30 de zile.

Potrivit PLDM,”necesitatea examinării contestaţiilor împotriva deciziilor CCA privind suspendarea pentru o anumită perioadă și retragerea licenţei de emisie urmează să se desfăşoare într-un termen scurt, astfel încît să nu fie afectate drepturile şi libertăţile fundamentale garantate de Constituţia Republicii Moldova: libertatea opiniei şi a exprimării, dreptul la informaţie, dreptul la proprietate etc.” menționează autorii în inițiativa lor legislativă. Menționăm că PLDM a elaborat proiectul la o săptămînă după ce Curtea de Apel a amînat pentru a noua oară examinarea dosarului postului de televiziune NIT, emisia căruia a fost sistată de CCA în luna aprilie a anului 2012. Potrivit CCA, cea mai mare încălcare a fost lipsa pluralismului de opinii în știri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?