Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Trei motociclete și încălțăminte de peste zece mii de lei, depistate la Leușeni printre coletele neînsoțite

6 feb. 2013,, 09:55   Societate
2961 0
Foto : kp-avto.eu
Trei motociclete dezasamblate și un lot de încălțăminte au descoperit vameșii postului vamal Leușeni printre coletele transportate din Italia de către două unități de transport. Ambele cazuri sînt examinate de către ofiţerii Secţiei fraude vamale a Biroului vamal Leuşeni, relatează NOI.md.

În primul caz, lotul de încălțăminte în valoare de circa zece mii de lei a fost depistat în compartimentul marfar al unui „Mercedes Sprinter”, care transporta bagaje neînsoţite şi patru pasageri. În urma acţiunilor de investigaţie, vameșii au stabilit că lotul comercial aparţine unei chişinăuience de 32 de ani, iar încălţămintea urma a fi pusă în vînzare într-o reţea de magazine.

Cîteva ore mai tîrziu, în timpul controlului vamal al unui autocar de model „SETRA” înmatriculat în Chişinău, printre coletele şi bagajele transportate, vameșii au descoperit și trei motociclete dezasamblate, două „BMW-uri” şi un „BETA”. Conducătorul auto, de 30 de ani, şi însoţitorul acestuia nu deţineau nici un act de însoţire sau de provenienţă a mărfii.

Pe numele chişinăuiencei a fost întocmit un proces-verbal, cu achitarea unei amenzi în valoare de 1500 de lei şi confiscarea lotului de încălțăminte. Pe cel de-al doilea caz urmează a fi intentat un dosar penal pentru contrabandă, iar persoanele responsabile de tăinuirea şi nedeclararea celor trei motociclete, riscă o amendă de peste 20 de mii de lei, cu confiscarea mărfii, sau chiar privaţiune de libertate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?