Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Un hoţ de biscuiţi şi cererea lui de "răscumpărare" fac senzaţie în Germania

4 feb. 2013,, 08:30   Externe
2744 0
Foto: livejournal.com
Un "Robin Hood" al biscuiţilor a furat logoul companiei germane producătoare de biscuiţi Bahlsen şi îl şantajează pe directorul acesteia, cerîndu-i într-o scrisoare de "răscumpărare" să ofere biscuiţi tuturor copiilor internaţi în spitalele din Hanovra, informează AFP.

Totul a început prin furtul logoului companiei - un biscuit din metal auriu greu de 20 de kilograme -, agăţat de peste 100 de ani, la o înălţime de cinci metri, pe faţada sediului general al companiei Bahlsen, aflat în oraşul Hanovra din nordul Germaniei.

Furtul acelui logo a fost revendicat cîteva zile mai tîrziu printr-o scrisoare adresată conducerii companiei şi unui ziar local, afirmă poliţia germană. Autorul cere companiei Bahlsen să ofere biscuiţi tuturor pacienţilor internaţi în Spitalul pentru copii din Hanovra.

"(Să oferiţi) doar acei biscuiţi fabricaţi integral din lapte, nu pe aceia care au ciocolată neagră pe deasupra", precizează autorul furtului în acea scrisoare, redactată, aşa cum o cere tradiţia, cu ajutorul unor litere decupate din ziare. Hoţul solicită, totodată, ca întreaga sumă de 1.000 de euro, promisă de compania Bahlsen oricărei persoane care oferă informaţii despre acel furt, să fie donată unui adăpost pentru animale din regiune.
Scrisoarea este semnată "Cookie Monster", personaj din serialul pentru copii "Sesame Street", în care apare şi mult mai cunoscutul personaj Kermit broscoiul.

Scrisoarea este însoţită de o fotografie care prezintă o persoană deghizată în personajul Cookie Monster în timp ce încearcă să mănînce un biscuit, afirmă poliţia germană.

"Altfel, Oscar (un monstru verde, un alt personaj din serialul "Sesame Street") va fi aruncat la gunoi. Pe bune!", ameninţă autorul furtului.

Departe de a crede că are de-a face cu o farsă, poliţia locală a iniţiat deja o anchetă, care a rămas deocamdată fără rezultate. Poliţia încearcă să afle "dacă nu cumva este vorba de o tentativă de şantaj". În ceea ce îl priveşte pe patronul companiei Bahlsen, acesta a spus că doreşte să recupereze neapărat logoul companiei.

"Nu ne vom lăsa şantajaţi", a precizat Werner Bahlsen, citat de presa germană.

Această afacere de familie, care exportă biscuiţi în 80 de ţări, a anunţat totuşi că va oferi 52.000 de biscuiţi în favoarea a 52 de instituţii specializate în asistenţa socială. Conducerea firmei germane spune totodată că această iniţiativă nu reprezintă în niciun caz o campanie de marketing.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?