X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Scandal la Dubăsari: Președintele raionului, acuzat de spălarea banilor publici

31 ian. 2013,, 13:10   Societate
4152 1
Foto: europalibera.org
Preşedintele raionului Dubăsari, Grigorie Policinschi, este implicat în scheme frauduloase de spălare a banilor publici. Acuzaţiile vin din partea cîtorva consilieri raionali. Policinschi califică acuzațiile care i se aduc drept aberații.

Potrivit publicației „Ziarul de Gardă”, consilierii spun, că Policinschi ar fi procurat o barcă în valoare de 50.000 de lei, în pofida faptului, că un proiect în acest sens a fost respins de Consiliul Raional.

Totodată, consilierul raional Ion Sandu, îl acuză pe Policinschi că preşedintele raionului foloseşte ilegal combustibilul prevăzut pentru aparatul său. Sursa citată specifică, că şi raportul Curţii de Conturi arată cheltuieli neîntemeiate în sumă de 130.000 de lei, privind consumul de combustibil.

De asemenea, ZdG scrie, că potrivit rezultatelor auditului pentru anul 2011, efectuat de Curtea de Conturi, în raionul Dubăsari s-au înregistrat pierderi la buget în sumă de 1,7 milioane de lei.

„În 2011 au fost înregistrate cheltuieli financiare pentru retribuirea muncii în sumă de 1,2 milioane de lei. Potrivit mai multor dispoziţii ale preşedintelui raionului, care se regăsesc şi pe pagina web a Consiliului Raional Dubăsari, mai mulţi funcţionari publici au încasat ilegal premii cu ocazia zilelor de naştere”, scrie sursa citată.

„Președintele raionului Dubăsari, Grigorie Policischi, respinge acuzaţiile care i se aduc şi le califică drept aberaţii. El susţine că toate deciziile au fost luate în baza legii”, mai scrie publicația.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?