X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Protestatari greci au ocupat biroul ministrului muncii

31 ian. 2013,, 11:26   Externe
2786 0
Foto: newsfiber.com
Protestatari împotriva austerităţii au luat miercuri cu asalt biroul ministrului grec al muncii şi s-au confruntat violent cu poliţia, relatează Reuters. Confruntările au izbucnit după ce poliţia a arestat mai mulţi membri ai frontului sindical comunist PAME, care pătrunseseră prin forţă în clădirea Ministerului Muncii, ocupînd timp de două ore biroul ministrului Yannis Vroutsis.

Poliţia a utilizat gaze lacrimogene şi bastoane pentru a împrăştia circa 300 de protestatari care se adunaseră în faţa ministerului, afişînd pancarte pe care scria 'Nu tăierilor' şi 'Ieşiţi în stradă'.

Grecia a fost cuprinsă în ultima perioadă de un nou val de proteste împotriva măsurilor dure de austeritate impuse de creditorii săi internaţionali în schimbul împrumuturilor acordate de aceştia pentru a evita falimentul ţării. Multe din acţiunile de protest au degenerat în violenţe. Săptămîna trecută, guvernul a pus capăt unei greve în transportul public, ameninţîndu-i pe angajaţii de la metroul din Atena cu arestarea dacă aceştia refuzau să-şi reia activitatea.

Sindicatele din transport şi angajaţii din domeniul energiei electrice plănuiesc noi greve joi, în pofida avertismentelor guvernului elen.

'Violenţa în orice formă trebuie condamnată', a declarat purtătorul de cuvînt al guvernului de la Atena, Simos Kedikoglou, condamnînd ocuparea biroului ministrului muncii. 'Guvernul nu va tolera astfel de incidente', a adăugat acesta.

Doi dintre protestatari au fost uşor răniţi în confruntările de miercuri, potrivit poliţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?