Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Matthias Meyer: Germania vede în Moldova o ţară cu o perspectivă europeană clară

31 ian. 2013,, 10:32   Societate
3257 0
Foto: timpul.md
Germania percepe Moldova ca un stat cu o perspectivă europeană clară şi va continua să-i sprijine eforturile pentru integrarea europeană, inclusiv în domeniul liberalizării regimului de vize, a declarat, miercuri, Ambasadorul Germaniei la Chişinău, Matthias Meyer, la o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Agenţia "INFOTAG" transmite cu referire la serviciul de presă parlamentar că diplomatul s-a arătat convins că vor fi realizate succese în reglementarea conflictului transnistrean, într-un viitor vizibil.

Marian Lupu a spus că Germania este partenerul cheie în promovarea agendei de integrare europeană a Republicii Moldova, iar partenerii germani au adus o contribuţie considerabilă la implementarea cu succes a diferitelor proiecte, datorită cărora republica face faţă cu succes provocărilor politice, economice şi sociale.

Spicherul a reiterat interesul Republicii Moldova faţă de atragerea investiţiilor germane în economia naţională, îndemnîndu-i pe investitorii din Germania să implementeze în Moldova proiecte de dezvoltare a infrastructurii, în industria alimentară şi a textilelor, în energetică şi construcţii de maşini.

"INFOTAG" precizează: Germania se numără între cei mai mari zece parteneri comerciali ai Republicii Moldova. În perioada ianuarie-noiembrie, 2012, exporturile moldoveneşti către această ţară au însumat $65,3 mil. - 65,4% din nivelul anului 2011, iar importurile - $349,7 mil. (-3,1%).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?