X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Filat despre pierderile record de la Banca de Economii: „Se iau măsuri pentru reabilitarea situației”

30 ian. 2013,, 18:13   Politică
7244 4
Foto: noi.md
Se iau măsurile necesare pentru ca să fie reabilitată situația la Banca de Economii, asta declară prim-ministrul Vlad Filat, fără a specifica ce fel de măsuri anume.

Declarațiile au fost făcute astăzi, după ședința Guvernului. Filat spune că este optimist în ceea ce priveşte situația singurei instituții financiare controlate de stat. „Este o bancă importantă din sistem. Nu avem probleme de ordin administrativ. Gradul de lichiditate al băncii este calitativ”,‒ a spus Filat.

Dacă în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, ministrul Finanțelor, Veaceaslav Negruță spunea că Banca de Economii trebuie să fie privatizată pentru că „statul nu este cel mai bun manager al unei entităţi, cum ar fi o bancă comercială”.
După şedinţa de astăzi a Guvernului, oficialul spune, că banca a moştenit mai multe datorii pe care încearcă să le achite, pas cu pas și să se reorienteze pentru a-şi continua activitatea, „ca să fie din nou o bancă puternică”.

„Aceste datorii nu au fost reflectate în toate rapoartele financiare. Acum mai multe instituţii ale statului analizează aceste rapoarte. Nu are probleme de lichidităţi. Administraţia Băncii de Economii a oferit toate informaţiile cerute. S-a discutat despre creditele neperformante şi se vor lua măsuri. Statul urmăreşte să se implice în activitatea Băncii de Economii. Statul nu sustrage mijloace financiare de la agenţii economici”, a declarat Negruță.

Amintim, că Banca de Economie a raportat pierderi record de peste 313,256 de milioane de lei în al patrulea trimestru al anului trecut, deși în primele nouă luni ale anului banca înregistrase un profit de peste 38,974 de milioane de lei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?