X 
Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Ședința pe cazul lui Papuc și Botnari a fost amînată din nou. Judecătorul este bolnav

30 ian. 2013,, 14:45   Societate
3499 1
Foto: alba24.ro
Ședința de judecată pe dosarul fostului ministru al Afacerilor Interne, Gheorghe Papuc, şi al fostului comisar general al Capitalei, Vladimir Botnari, cercetați pentru neglijență în serviciu în timpul evenimentelor din aprilie 2009, a fost din nou amînată. Deși Curtea de Apel Chișinău, urma să pronunțe decizia, la ora 14:00 a zilei de astăzi, ședința a fost amînată automat, pe motiv că judecătorul Iurie Melinteanu este în concediu medical , relatează NOI.md.

Dosarul celor doi foști oameni ai legii durează din 2010, fiind de mai multe ori amînat. Ultima dată, acesta a fost amînat în ședința din 18 ianuarie curent, fiind stabilită data de 30 ianuarie. Nici astăzi, însă, instanța nu va pronunța sentința pe motiv că Melinteanu se află în concediu medical.

Potrivit reprezentanților Secției Cadre a Curții de Apel Chișinău, magistrul a ieșit în concediu medical începînd cu data de 24 ianuarie și încă nu s-a prezentat la serviciu. Solicitată de NOI.md, asistenta judecătorului, Svetlana Uncuță a menționat, că nu știe cînd va reveni la serviciu Iurie Melinceanu, dar speră că acest lucru se va întîmpla deja săptămîna viitoare.

Așa ori altfel, examinarea cazului a fost amînată din nou. Pentru fostul comisar al capitalei, Vladimir Botnari, procurorii solicită doi ani de închisoare de tip deschis cu privarea dreptului de a ocupa funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la cinci ani. Totodată, pentru fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc, oamenii legii cer trei ani de închisoare de tip închis, cu privarea dreptului de a ocupa funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?