X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ghimpu dă de înțeles că PL ar putea pretinde la funcția de Procuror General

29 ian. 2013,, 10:55   Politică
4218 6
Foto: simpalsmedia.com
Partidul Liberal va discuta în cadrul AIE despre funcția de procuror general, rămasă vacantă. În cadrul unei emisiuni de la ProTv, liderul PL, Mihai Ghimpu, a dat de înțeles, că după ce Partidul Democrat și-a atribuit funcția a spicher al Parlamentului, liberalii ar putea pretinde la funcția de procuror general. Potrivit acordului AIE, această funcție îi revine PD-ului.

Liberalul Mihai Ghimpu a sugerat că de această dată, nu va mai ţine cont nici de Acordul AIE.

„Conform acordului, PL-ului îi revine funcţia de spicher. Nu e aşa cum spun ei, au rămas funcţiile principale şi restul depolitizare. Ei îşi iau ce e mai important şi cînd vine vorba de altceva, atunci depolitizare sau să le dăm funcţia comuniştilor. Eu nu conduc cu guvernatorul BNM, cu Parlicov, de aceea cînd aud de depolitizare..., aceasta s-a aruncat pentru a se face zîzanie. Vom discuta subiectul la Consiliul AIE”, a spus Ghimpu. Liderul PL s-a arătat deranjat, că nici unul din colegii săi nu au pus în discuție faptul că PL-ul a rămas fără nici o funcție.

„Acum ei au nevoie de votul nostru şi nu o să treacă aşa uşor. S-a terminat cu faptul că liberalii sînt doar pentru ca să menţină AIE. Ce am cîştigat eu şi PL din faptul că am cedat pînă acum?” a spus Ghimpu.

Funcția de Procuror General a rămas vacantă după ce la data de 21 ianuarie 2013 a fost demis procurorul Valeriu Zubco. Acesta a semnat cererea de plecare, după ce a fost acuzat că a tăinuit informația despre incidentul de la Pădurea Domnească în care și-a pierdut viața Sorin Paciu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?