X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

CNSM și Inspecția Muncii își vor intensifica acțiunile în domeniul protecției salariaților

27 ian. 2013,, 12:02   Societate
4454 0
Foto: ziar.jurnal.md
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) și Inspecția Muncii de Stat vor intensifica colaborarea în vederea protecției drepturilor și intereselor salariaților. În cadrul unei întrevederi de muncă, conducerea celor două organizații a discutat despre situația la capitolul respectării normelor de securitate și sănătate în muncă și acțiunile ce urmează a fi întreprinse în 2013 pentru diminuarea numărului accidentelor de muncă, relatează NOI.md.

Preşedintele CNSM, Oleg Budza, și-a exprimat îngrijorarea față de situația la capitolul boli profesionale. „Pe de o parte, statistica ne arată că doar 4% din salariați activează în condiții nocive. Pe de altă parte, condițiile de muncă în țara noastră sînt foarte precare și numeroase persoane se confruntă cu boli profesionale”, a subliniat liderul sindical.

„Colaborarea dintre Inspecția Muncii de Stat și Inspectoratul Muncii al Sindicatelor va fi doar în avantajul societății. Urmează să elaborăm un Plan comun de acțiuni pentru a preveni producerea accidentelor de muncă și a micșora numărul acestora”, a specificat, la rîndul său, Inspectorul General de Stat al Muncii, Dumitru Stăvilă.

Conform datelor CNSM, circa 500 de accidente se produc anual la locurile de muncă, iar 20% dintre acestea se finalizează cu consecinţe grave.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?