X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Instituțiile din gestiunea Guvernului, mobilizate în lupta cu efectele ninsorilor abundente

25 ian. 2013,, 15:47   Societate
3607 0
Foto: adevarul.ro
În legătură cu avertizarea meteorologilor privind ninsorile abundente, aproape toate ministerele au fost mobilizate pentru a interveni în caz de necesitate.

Prim-ministrul Vlad Filat a semnat o dispoziție prin care atribuie fiecărei instituții din gestiunea Guvernului responsabilități. Astfel, potrivit documentului, Ministerul Economiei trebuie să urmărească situația din localități și să le asigure cu energie electrică. Amintim că Serviciul Situații Excepționale a anunțat cu puțin timp în urmă că nouă localități au rămas fără curent electric din cauza ninsorii. Totodată, în dispoziție se menționează că Serviciul Situaţii Excepţionale trebuie să activeze în regim alert, iar în caz de necesitate să intervină prompt.

În ce privește Ministerul Transporturilor, „drumarii să fie mobilizați, iar tehnica şi materialul antiderapant să fie pregătit pentru a interveni pe drumurile naționale, dar și pe Aeroportul Internaţional Chişinău”.

Ministerul de Interne, Ministerul Apărării și Ministerul Justiţiei, de asemenea, trebuie să urmărească situația, să desemneze efectiv și unităţile de transport, iar în caz de necesitate să intervină.

Totodată, Ministerul Educaţiei trebuie să întreprindă măsurile necesare pentru a asigura buna funcţionare a instituţiilor de învăţământ şi preşcolare, iar Ministerul Sănătăţii trebuie să asigure funcţionarea la capacitate maximă a spitalelor. De asemenea, trebuie să întreprindă măsuri pentru a depista şi transporta persoanele fără adăpost în instituţiile specializate, precum şi în locurile special amenajate de autorităţile publice locale.

De finanţarea operativă a acţiunilor în asemenea situaţii se va ocupa Ministerul Finanţelor, căruia i-a revenit sarcina de a identifica mijloacele necesare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?