X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

SPCSE: Nouă localități au rămas fără curent electric în urma ninsorilor abundente

25 ian. 2013,, 13:46   Societate
2647 0
Foto: antena3.ro
Nouă localități din șase raioane de sud ale țării sînt parțial deconectate de la electricitate din cauza condițiilor meteo nefavorabile, iar în cîteva raioane ale țării se circulă cu dificultate. Potrivit șefei Serviciului de Presă al Serviciului Protecție Civilă și Situațiilor Excepționale (SPCSE), Liliana Pușcașu, pînă la amiaza zilei nu au fost raportate situații în care persoane să fie blocate în drum, relatează NOI.md.

Liliana Pușcașu a relatat în cadrul unui briefing de presă că cea mai complicată situație este în localitatea Troița Nouă, raionul Anenii Noi, unde un TIR a derapat de pe traseu. Astfel, mai multe automobile au fost stopate intenționat pentru a curăța carosabilul. La fel, pentru a curăța carosabilul în apropierea postului vamal Tudora, au fost stopate intenționat 15 autocamioane. „Unica operațiune de deblocare a avut loc în dimineața zilei de astăzi în raionul Basarabeasca, unde salvatorii au mers să deblocheze o ambulanță”, a mai spus Pușcașu.

SPCSE recomandă șoferilor să se abțină de la călătorii îndelungate, iar dacă acestea sînt inevitabile, să-și echipeze autoturismele în modul corespunzător pentru a nu rămîne blocați în drum, să se îmbrace corespunzător, să se asigure cu lichide și să aibă bateria telefonului încărcată, pentru a contacta serviciul 901.
Pentru următoarele zile, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de ninsori în raioanele de nord și sud ale țării și Cod Portocaliu în regiunea centrală.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?